Promocija monografije Vareš i vareški kraj kroz stoljeća

U dupke punoj općinskoj dvorani u Varešu je 2. kolovoza 2019. godine održana promocija monografije Vareš i vareški kraj kroz stoljeća autora Željka Ivankovića.

Organizator promocije je izdavač ove kapitalne knjige Hrvatsko kulturno društvo Napredak, podružnica Vareš. Iza projekta stoje vareška podružnica DKD Napredak na čelu s Mariom Mirčićem, autor i glavni urednik Željko Ivanković, te urednici fotografije Mladenko Marijanović i grafičko-likovni urednik Mladen Divković. Projekt su uz njih od početka svojim autoritetom i financijskom podrškom podupirali Zdravko Barkić, Gordan Mijatović, Anto Markotić, Mladen Radoš, Mladen Rudež i Mijo Vidović, koji zajedno s trojicom urednika i predsjednikom Napretka čine Izdavački savjet.

Na promociji su govorili uime izdavača Mario Mirčić, promotori Čedomir Jelić i fra Stjepan Duvnjak, te urednici Mladenko Marijanović, Mladen Divković i autor i glavni urednik Željko Ivanković. Sve je moderirala Mihaela Lekić.

Glazbenim nastupom program su obogatili Željko Sertić i Igor Hinger.

Nakon više od tri godine kako je ozvaničen početak rada na ovom kapitalnom djelu i niza sastanaka na kojima je ono usmjeravano ka konačnoj izvedbi ustrajalo se na tome da ona mora biti potpuno i po svemu vareška. Kao redaktorica i lektorica potpisana je Jelena Jurić. Tiskara koja je ovaj projekt producirala je Dobra knjiga iz Sarajeva.


Dugo iščekivana knjiga i čin promocije pobudili su veliko zanimanje Varešana ne samo u Varešu nego i diljem svijeta tako da su promociji nazočili i Varešani i prijatelji Vareša iz Australije, SAD-a, Švedske, Njemačke, Hrvatske, Švicarske, Austrije...

Izbor fotografija s promocije možete pogledati u našoj multimedijskoj sekciji >>.

  • Vareš