Vijesti
BESPLATNI PAKETIĆI ZA DJECU

"Na ovaj način želimo obradovati djecu sa područja općine Vareš i donijeti im radost koju smo i mi osjećali u vrijeme kad smo bili djeca", kaže Ahmed Likić, tvorac i realizator prekrasne ideje o besplatnoj podjeli paketića djeci do 12 godina.

Prenosimo info s Ahmedove Facebook stranice:

"Drage bake, nane i deke! 24.12.2017 u City baru vršit će se besplatna podjela paketića djeci do 12 godina. Prijave su...

više >

Komentari
Kako je Vejsil spasio Švabe

Naš narod voli pomoći drugom. Još više voli pomoći strancu. Ali najviše voli prepričavati pomaganje u formi anegdote. U jednoj takvoj, glavni protagonisti su Australci, komada dva. I Vejsil, komada jedan.

Priča se odigrava u ljeto 2017., netom poslije završetka Sarajevo film festivala. Akteri su dvoje mladih Australaca koji su odlučili biciklima obilaziti sve filmske fesitvale u Europi.

Sjajna ideja.

U Bosni ne tako sjajna... više >

Obavijesti
Fotomonografija izlazi 2018. godine

Projekt fotomonografije "Vareški kraj kroz stoljeća" u punom je zamahu i sve bliže završnoj fazi, a o kojoj bi se i moglo izvještavati samo tako – kao o fazi. No, umjesto takva izvješća donesen je zaključak Izdavačkog savjeta i Uređivačkog odbora, radnih tijela koja koordiniraju aktivnosti oko izrade fotomonografije, a na sastanku održanom 17. kolovoza 2017. u Varešu, da se uz ovaj broj "Bobovca" (273) objavi letak koji će, uz intrigantne propitujuće natuknice, još jednom podsjetiti ne samo znatiželjnike nego i potencijalne...
više >

  • Vareš